Bladerdeeghapjes met geitenkaas, appel, walnoot en honing

Bladerdeeghapjes zijn erg populair, niet alleen volwassenen maar kinderen vinden bladerdeeghapjes ook heel erg lekker. Deze variatie is met geitenkaas, appel, walnoot en honing. Dit recept is voor ongeveer circa 10 bladerdeeghapjes en de bereidingstijd is een half uur.

bladerdeeghapjes met geitenkaasIngrediënten
- ½ goudrenet (appel)
- 5 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries)
- 1 bakje kaaskruimels (o.a. verkrijgbaar bij grote vestigingen van Albert Heijn)
- 8 walnoten
- 10 theelepels honing
- 1 eigeel (losgeklopt)

Bereiding:
Je kunt het beste de plakjes bladerdeeg op tijd laten ontdooien. In de tussentijd verwarm je de oven voor (hete lucht oven) op ca. 200°C. Dan pak je de noten en deze kraak je, verkruimel de walnoten an in een schaaltje.

Schil de appel en verwijder het klokhuis en snijdt dan de helft hiervan in kleine blokjes. Vervolgens moet je de appel mengen en doe de walnoten hier dan bij. Vervolgens de kaaskruimels er door heen mengen.

Leg de bladerdeel vellen op een snijplank en snij de vellen diagonaal door het midden. Het eindresultaat moet tien driehoeken zijn.

Leg op iedere driehoek ongeveer een eetlepel appel-kaasmengel zodat een helft van de driehoek bedekt is. Druppel dan met een theelepel op ieder hoopje appel-kaasmengel een beetje honing. Maak de bladerdeeg driehoekjes dicht en druk de zijkanten aan met een vork zodat de driehoekjes niet meer open kunnen.

Voordat ze de oven ingaan eerst de bovenkant insmeren met een beetje eigeel. De driehoekjes dan op een vel bakpapier leggen en een kwartier in de oven stoppen tot dat ze mooi goudbruin worden!

Tips:

  • Je kunt op het eigeel ook nog een beetje suiker doen, dan de kleur iets mooier bruin.
  • Het kan zijn dat je geen kaaskruimels kunt vinden in de winkel, dan kun je ongeveer 100 gram geitenkaas gebruiken en deze verkruimelen.
  • Je kunt alle hapjes zowel warm als koud eten.
Print FriendlyPrint of Email

Leave a Comment

Previous post:

Next post: