Dadels met spek en chorizo

Dit klein tapas gerecht heeft een verrassend lekkere smaak. Dit komt vooral door de combinatie van de verschillende ingrediënten zoals dadels, chorizo, spek koriander en munt. De recept is voor 12 hapjes en de bereidingstijd is ongeveer 20 minuten.

Ingrediënten:
- 12 gedroogde dadels
- 12 plakjes ontbijtspek
- 12 plakjes chorizo

Benodigdheden dressing:
- verse citroensap
- verse muntblaadjes
- verse korianderblaadjes
- wat olijfolie

Bereiding:
Ontpit de dadels door ze open te snijden.

Maak een dressing van olie, koriander, citroensap en munt. Leg dit apart aangezien wij de dressing pas benodigd hebben bij het serveren.

Snij vervolgens de 12 plakjes chorizo net zo breed als de dadels. Maak van zojuist gesneden chorizo een rolletjeen leg deze in de open gesneden dadels. Er kan er ook voor worden gekozen om de dadels om de charizo te draperen.

Rol vervolgens om iedere dadel die voorzien is van een stuk charizo de plakjes ontbijtspek. Let erop dat het plakjes ontbijt spek stevig om de dadels wordt gerold.

Bak hierna het geheel in voldoende olie of vet totdat het spek knapperig is. Tijdens het bakken regelmatig omwentelen zodat het spek gelijkmatig en rondom knapperig wordt.

Laat de hapjes uitlekken op een stuk keukenpapier, waarna de dadels met chorizo en spek klaar zijn om geserveerd te worden.

Tips:
- Er kunnen verschillende sausjes bij worden gemaakt.
- Serveer het gerecht warm en met wat dressing er overheen.

Print FriendlyPrint of Email

Leave a Comment

Previous post: Chorizo al vino (chorizo in rode wijn)

Next post: Knoflooksaus