Gevulde champignons met geitenkaas en zalm

Gevulde champignons met geiten kaas en zalm is een lepelhapje. Tapaskenners zullen geen neen zeggen bij dit lepelhapje. Dit recept is voor 8 gevulde champignons en duurt ongeveer 20 minuten om te bereiden.

Ingrediënten
- 8 grote champignons
- ½ ui
- 100 gram gerookte zalm
- ca. 50 gram kaaskruimels (geitenkaas)
- mespuntje gedroogde dilletopjes
- 2 eetlepels (olijf)olie

Bereiding:
Je verwarmt de oven (hete lucht oven) voor op 200°C. Dan snipper je de (halve) ui fijn. Vervolgens snijd je de zalm in kleine snippers. Je moet dan 8 stukjes zalm apart houden voor de garnering, vergeet dat niet want je hebt het echt nodig.

Hol dan de champignons uit, hak de steeltjes en de inhoud van de champignons fijn. Dan meng je het champignonhaksel, de zalm en de ui door de kaaskruimels heen en dan breng je het op smaak met mespuntje dilletopjes. Verhit vervolgens de olie in een pan en bak de vulling voor de champignons ongeveer vijf minuten.

Vul hierna de champignons en zet deze in een lage ovenschaal. Dan zet je ze ongeveer tien minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en gaar zijn. Je hebt dan de zalm nodig die over is, leg deze op iedere champignon en dan kun je het geheel warm serveren. Als de champignons te groot zijn leg dan een vorkje erbij.

Tips:
Je kunt een beetje sherry in de ovenschaal schenken voordat deze de oven in gaat. Dit versterkt de smaak en dat vinden veel mensen lekker, proef het van te voren zelf even of je het lekker vindt.

Print FriendlyPrint of Email

Leave a Comment

Previous post: Boerenomelet met monchou

Next post: