Gevulde komkommer

Hetgeen je nodig hebt is niet zo heel veel, namelijk kip-kerriesalade, kip-satésalade, Komkommer, krabsalade, tonijnsalade, farmersalade, selleriesalade. Dit wordt natuurlijk weer heerlijk smullen! Heb jij er ook zoveel zin in?

Zorg dan dat je nu alle spullen in huis haalt zodat je zelf aan de slag kunt gaan. Het kost niet zoveel tijd, maar je kunt er wel de hele avond met zijn allen van genieten! Maak daarom nu even tien minuten vrij zodat je deze heerlijke hapjes kunt maken, doe het wel een keer voordat het bezoek komt zo kun je van te voren zelf proeven wat je het meest lekkere vindt. Kom lekker smullen, even naar de winkel en thuis lekker smullen maar, maak nu je keuze en zorg dat je de lekkerste gevulde komkommerschijven ooit krijgt.

Dit recept is voor ongeveer 40 stuks en de bereidingstijd is 10 minuten

Ingrediënten
- 2 mooie stevige komkommers
- 100 gram krabsalade
- 100 gram kip-kerriesalade
- 100 gram kip-satésalade
- 100 gram tonijnsalade

Bereiding:
Het is de bedoeling dat je de komkommers gaat wassen en dan en schil je deze met een dunschiller om en om de schil eraf zodat je “gestreepte” komkommers overhoud. Dan neem je de uiteinden van de komkommer en snijd de komkommer schijven van 1½ tot 2 cm dik. Dan neem je de meloenbolletjessteker en dan haal je een holletje uit de komkommerschijven.

Dan vul je deze gaatjes/holletjes op met de diverse salades. Dat wordt nog eens smullen. Je kunt er bijvoorbeeld een prikker in doen om te laten zien wat waar in zit. Zo weten de mensen die graag vis eten welke zij moeten hebben, en zo geldt dat ook voor de andere salades natuurlijk.

Tips:

  • Je kunt met het vullen ook andere ingrediënten proberen. Voor een vegetarische variant kun je bijvoorbeeld farmersalade of selleriesalade proberen ook daar zullen de mensen erg van opkijken hoe heerlijk dat is.
  • Je kunt als je echt van variatie houdt eens een toefje filet Americain op de komkommerschijven spuiten en strooi hier dan een beetje versgemalen peper over. Dat is pas echt smullen! Maak hier eens gebruik van en laat ze allemaal maar eens zien hoe goed jij tapas hapjes kunt maken.
Print FriendlyPrint of Email

Leave a Comment

Previous post:

Next post: Serranoham met meloen