Hollandse garnalencocktail met ananas en grapefruit

Voor de Hollandse garnalencocktail met ananas en grapefruit, heb je niet zo heel veel voor benodigd. Je kunt het zo uitgebreid maken en met zoveel benodigdheden als je maar wil, maar wat je het beste kunt gebruiken is: ananas, citroen, dille, frietsaus, garnalen, grapefruit, paprikapoeder, tomatenketchup, whisky, yogonaise.

Dit recept is voor ongeveer 20 stuks en de bereidingstijd is 15 minuten.

Hollandse garnalencocktail met ananas en grapefruitIngrediënten:
- 300 gram Hollandse garnalen
- 2 citroenen
- 1 rode grapefruit
- 2 schijven ananas (liefst van een verse ananas)
- 5 eetlepels frietsaus
- 4 eetlepels yogonaise
- 6 eetlepels tomatenketchup
- 2 eetlepels whisky (of sherry)
- ½ theelepel gedroogde dilletopjes
- ½ theelepel paprikapoeder
- 20 amuseglaasjes
- 20 kleine lepeltjes

Bereiding:
Je moet de garnalen wanneer dat nodig is uit laten lekker en dan kun je ze het beste droog maken met een stukje keukenpapier zodat het vocht wordt opgenomen. Dan snijd je de ananas in kleine stukjes, net wat kleiner dan de garnalen.

Je neemt de grapefruit en schilt deze met een scherp mes tot op het vruchtvlees, het sap moet je wel opvangen. Dan neem je de partjes grapefruit en deze snijd je tussen de vliesjes uit en snijd deze in kleine stukjes (zelfde formaat als de ananas).

Dan neem je de citroen en deze maak je schoon, je moet een halve citroen achter houden en de andere vijf snijd je in mooie plakjes van ongeveer een halve cm dik. Dan neem je de citroenschijven en deze snijd je in vieren, je snijdt dan van elk partje een stukje in zodat je deze makkelijk op de rand van de glaasjes kunt schuiven.

Dan pers je de halve citroen die je over hebt nog even uit. Dan maak je de cocktailsaus door de frietsaus, de yogonaise, de ketchup, de whisky, de paprikapoeder en de dille door elkaar te mengen. Je kunt dan de kom nemen en daar de garnalen in doen, dan doe je hier de ananas bij en de grapefruit bij.

Dan doe je langzaam aan de cocktailsaus toe totdat een mooie garnalencocktail ontstaat. Je kunt dan naar smaak de citroensap en het opgevangen grapefruitsap toe aan de cocktail. Dan verdeel je de cocktail over de amuseglaasjes, je zet de lepeltjes in het glaasje en schuif op de rand van elk glaasje een stukje citroen.

Tips:

  • Je kunt de glaasjes op een groot bord of op een serveerschaal zetten. Zeker wanneer je ze voor een buffet wil gebruiken is dat een aanrader.
  • Je kunt de grapefruit vervangen door stukjes champignon uit blik.
  • Je kunt de garnalencocktail ook op de amuselepels serveren. Je kunt deze dan garneren met een smal reepje ijsbergsla.
Print FriendlyPrint of Email

Leave a Comment

Previous post: Roggebrood met stoofperenstroop en paté

Next post: